LPS Bacău

Acasă » Se întâmplă în școala noastră » Thanksgiving Day – Pentru că avem motive să mulțumim

Thanksgiving Day – Pentru că avem motive să mulțumim


Au existat mereu controverse cu privire la preluarea unor sărbători din alte culturi, pe care mai apoi fie nu le-am însușit, fie le-am adaptat.  Dincolo de specificul acestor „celebrări”- care nu poate fi înțeles decât în contextul cultural în care ele apar – cel mai important este să păstrăm esența.

Ce înseamnă ziua de Thanksgiving?

Wikipedia ne pune la dispoziție o serie de informații despre acest subiect:

Ziua Recunoștinței (engleză: Thanksgiving Day, franceză: Jour de l’Action de grâces) este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește (tradițional lui Dumnezeu) pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada). Este o sărbătoare a familiei. În Statele Unite majoritatea afacerilor (în afară de magazine) sunt închise joi și vineri în săptămâna cu Thanksgiving pentru a permite angajaților să se reunească, cu familia.

Așadar, este o sărbătoare importantă, în special pentru cultura americană. Accentu cade pe recunoștința pe care fiecare individ o poartă pentru ceea ce i se oferă zi de zi, an de an.

La Liceul cu Program Sportiv din Bacău, clasa a VIII-a a sărbătorit Ziua Recunoștinței la ora de engleză, împreună cu doamna profesoară Ana Monica Cojocărescu.

Deși nu suntem americani și nu sărbătorim, în mod curent, Thanksgiving Day, ideea a fost că fiecare dintre noi avem ceva pentru care să mulțumim în viață. Există mereu cineva căruia să-i fim recunoscători pentru ce am primit și primim zi de zi.

Publicitate

Împărtășește-ne părerea ta!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

noiembrie 2015
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Susținem proiectul

semn spre carte

%d blogeri au apreciat: