Au existat mereu controverse cu privire la preluarea unor sărbători din alte culturi, pe care mai apoi fie nu le-am însușit, fie le-am adaptat. Dincolo de specificul acestor „celebrări”- care nu poate fi înțeles decât în contextul cultural în care ele apar – cel mai important este să păstrăm esența.
Ce înseamnă ziua de Thanksgiving?
Wikipedia ne pune la dispoziție o serie de informații despre acest subiect:
Ziua Recunoștinței (engleză: Thanksgiving Day, franceză: Jour de l’Action de grâces) este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește (tradițional lui Dumnezeu) pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada). Este o sărbătoare a familiei. În Statele Unite majoritatea afacerilor (în afară de magazine) sunt închise joi și vineri în săptămâna cu Thanksgiving pentru a permite angajaților să se reunească, cu familia.
Așadar, este o sărbătoare importantă, în special pentru cultura americană. Accentu cade pe recunoștința pe care fiecare individ o poartă pentru ceea ce i se oferă zi de zi, an de an.
La Liceul cu Program Sportiv din Bacău, clasa a VIII-a a sărbătorit Ziua Recunoștinței la ora de engleză, împreună cu doamna profesoară Ana Monica Cojocărescu.
Deși nu suntem americani și nu sărbătorim, în mod curent, Thanksgiving Day, ideea a fost că fiecare dintre noi avem ceva pentru care să mulțumim în viață. Există mereu cineva căruia să-i fim recunoscători pentru ce am primit și primim zi de zi.