LPS Bacău

Acasă » Foști elevi ai LPSBacău » O lecție de viață cu Daniel Simion

O lecție de viață cu Daniel Simion


Fiecare generație de elevi este unică. De unii elevi îți amintești pentru că erau amuzanți, de alții că erau ambițioși, unii erau implicați în activitatea școlară și extrașcolară, alții păreau pierduți în găsirea propriului drum prin viață. Tot ceea ce îți dorești, ca profesor, la finalul unui ciclu de învățământ este ca viitorii adulți să aibă suficiente resurse pentru a REUȘI.

Daniel Simion – absolventul liceului nostru, promoția 2016, a acceptat invitația de a se întâlni cu generația actuală a Liceului cu Program Sportiv Bacău, pentru discuție “out of the box”, pe teme de interes pentru adolescenți: Care este rolul școlii? Ce vreau să fac pe viitor? Să aleg străinătatea? Cum te poți realiza ca absolvent al unui liceu cu profil sportiv?

“Timp de doisprezece ani, școala aceasta a fost a doua mea casă”

Printr-un exercițiu emoționant de sinceritate, Daniel le-a împărtășit colegilor săi mai tineri experiența celor doisprezece ani petrecuți în această școală, dar și experiența celor 7 ani în străinătate. Din discuțiile interactive s-au creionat câteva idei de reținut:

  • Fiecare elev va avea întâlnirea providențială cu cel puțin un profesor și va fi decisivă pentru viitorul său.
  • Un viitor se poate face și în țară, nu doar în străinătate.
  • Nu ocoliți lectura, mai ales cărțile de dezvoltare personală!
  • Anii de liceu sunt anii în care se leagă prietenii pe viață.
  • Școala nu pregătește pentru viață, din păcate, dar anumiți oameni pe care îi întâlnești aici o pot face.
  • Ieșiți din telefoane și bucurați-vă de prezent!
  • Participați la proiectele Erasmus+!
  • Bacalaureatul este un examen important, tratați-l ca atare!

La întâlnirea inițiată de Daniel, împreună cu unul dintre profesorii lui de suflet, prof. Lucian Mușet, au participat elevii clasei a X-a A (diriginte, prof. Diana David) și elevii clasei a XI-a A (diriginte, prof. Mihaela Bibire). Mesajul venit de la „unul de-ai lor” a avut un impact mai puternic. Tocmai de aceea, elevii s-au întrecut în a pune întrebări pentru a descoperi celebra ”cheie a succesului” așa cum a fost e în cazul lui Daniel.

Parcursul lui Daniel nu a fost unul ușor, ci a urmat suișuri și coborâșuri, așa cum experimentează majoritatea tinerilor care încearcă să-și construiască un viitor. Însă curajul de a vorbi deschis despre toate acestea, mulțumirea din ochii săi pentru că se consideră un om împlinit și fericit, bucuria de a fi împreună cu generația căreia specialiștii în resurse umane încă îi caută o denumire potrivită, toate acestea m-au făcut un om fericit astăzi. Aud adesea enunțul conform căruia profesia de cadru didactic nu este o meserie, ci o artă. În toate studiile de specialitate se vehiculează ideea că profesorul joacă un rol. El acţionează asupra unor oameni, şi aceştia reacţionează. Daniel a primit de la noi câte ceva și a împărtășit cu noi cum a ajuns absolventul unei facultăți prestigioase din Londra, de pe băncile unui liceu vocațional.

Mulțumim, Daniel!

prof. Mihaela Bibire

Publicitate

Împărtășește-ne părerea ta!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

septembrie 2022
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Susținem proiectul

semn spre carte

%d blogeri au apreciat: