LPS Bacău

Acasă » Despre noi

Despre noi

 În anul 1969, pe lângă Liceul Nr.3 din Bacău, s-a înființat o secție de fotbal cu o clasă a V-a şi una a IX-a , în contextul în care orașul nostru avea rezultate notabile în acest domeniu. Primul director al școlii a fost profesorul Ioan Rus. Demersurile înaintate în 1970 către Ministerului Învăţământului, au dus la declararea liceului drept unitate de sine-stătătoare, apărând astfel primul liceu cu program de fotbal din ţară.

Pe parcursul anilor, liceul a cunoscut denumiri diferite: Liceul cu Program Special de Educaţie Fizică (1970), Liceul Real-Umanist Nr.1 – profil fotbal (1975), Şcoala Generală cu Program de Educaţie Fizică şi Sport Nr.30 – clasele de liceu funcţionând pe lângă Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”(1982), Liceul cu Program de Educaţie Fizică şi Sport (1990), Liceul cu Program Sportiv (2002). De la înfiinţare şi până în prezent, liceul a avut următorii directori: – 1970-1973 – prof. Ioan Rus – 1973-1987 – prof. Dumitru Varodin – 1987-1996 – prof. Mihai Grigoraş – 1996-2001 – prof. Victor Nediţă – 2001-2004 – prof. Vasile Baltă – 2004-prezent – prof. Ion Mihai (vezi sursa).

În prezent, există două secții principale, fotbal și înot, dar printre cei aproape 500 de elevi de clasele V-XII, se numără sportivi din diverse ramuri: handbal, volei, lupte, atletism, powerlifting sau box.

De la începuturi, acest liceu a fost privit cu reticență, întrucât programul special al elevilor sportivi nu le permite acestora să țină pasul cu parcursul educațional firesc, cu atât mai mult cu cât nu există programe specializate pentru ei. Totuși, de-a lungul timpului, elevii noștri au dovedit că pot aplica disciplina sportivă și în  planul educației, astfel că și-au manifestat interesul pentru continuarea studiilor, recuperând decalajele informaționale.

Cele 35 de cadre didactice au luptat mereu cu prejudecățile celor din afară și cu greutățile inerente, au organizat activități diverse, au implicat elevii în activități extracurriculare care i-au responsabilizat, care le-au deschis noi orizonturi și le-au schimbat viziunea asupra propriei existențe.

Pentru că nu vrem să rămânem anonimi și pentru că vrem să se vadă că ne pasă de ceea ce se întâmplă cu NOI în liceul NOSTRU, s-a născut ideea acestui blog, unde vom împărtăși din experiența noastră de elevi sau profesori ai LPS Bacău.

Publicitate

Împărtășește-ne părerea ta!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: