LPS Bacău

Acasă » Testimoniale

Testimoniale

Ce spun foștii elevi:

„Am pășit în curtea liceului copleșit de două sentimente incredibile, fantastice: eram curios, dar și speriat. Prima
zi de liceu, noi colegi, noi profesori, o altă lume. Aveam în spate șase ani de sport de performanță și am decis să merg
la un liceu de profil. Din păcate, în timpul liceului, în urma unei accidentări, am fost nevoit să renunț la
sport. Apoi a trebuit să iau o decizie foarte importantă:  liceul se termina și îmi doream foarte mult să fac o facultate. Am reușit să intru la facultatea de Științe Politice și Administrative, în Iași, unde am reușit să fac performanță, așa cum făceam cândva în sport. Am ținut să menționez că am continuat la o facultate cu un profil total opus, deoarece consider că LPS BACĂU are profesori, Oameni, ce formează un caracter, mai presus de orice. Este un liceu cu profil sportiv, elevii au nevoie, într-adevăr, de sport și performanțe în acest domeniu, însă rolul profesorilor din acest liceu este, mai presus de orice, acela de a contura caracterul elevilor. În cei patru ani, am găsit în unii profesori, exemple de urmat în viață, iar cu unii dintre ei păstrez și astăzi legătura”.

Alex Pop

Universitatea PETRE P. ANDREI, IAȘI, Facultatea de Științe Politice și Administrative

„Ei bine, mă gândesc cu drag la Liceul cu Program Sportiv. Am cunoscut oameni minunați și mi-am făcut prieteni cât pentru o viață! Acolo au rămas o mare parte din amintirile mele și mereu mă cuprinde o stare de bine când mă gândesc la această perioadă minunată”.

Irina Buburuz

„Pentru mine LPS a fost cea mai plăcuta parte din viață. Este un episod care mă face să zâmbesc mereu când îmi reamintesc momentele petrecute acolo. Este genul de școală în care nu te plictisești și unde poți să înveți chiar distrându-te. Asta datorită unor profesori ce erau mereu sinceri cu noi și îngăduitori”.

Toni Coșa – arbitru fotbal

„Momentan sunt student la Iași, Facultatea de Geografie și Geologie, domeniul Geografia Turismului, anul 2. Chiar dacă, aparent, sportul nu are nicio legătură cu geografia, asta nu m-a împiedicat să fac ce-mi place. Liceul Sportiv m-a format ca om, ca persoană. Cei 12 ani petrecuți acolo m-au pregătit pentru “real life”-ul care a urmat. Cât despre profesori… 10+!!! Fie ei tineri ori cu mai multă experiență, mi-au asigurat tot ce am avut nevoie pentru a mă forma și dezvolta ca individ”.

Florin Iosub

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Facultatea de Geografie și Geologie

„LPS Bacău… Am hotărât să-mi petrec ultimul an de liceu aici și, contrar așteptărilor mele, s-a dovedit a fi o decizie înțeleaptă, o schimbare bună în viața mea. Am avut ocazia să cunosc și să interacționez cu oameni minunați. Adevarații profesori sunt cei care ajung sa-ți fie și prieteni, care nu-ți predau doar din cărți, ci și din suflet. Ei bine, în Liceul cu Program Sportiv Bacău există astfel de profesori, acei profesori care te fac să mergi cu drag la școală, acei oameni care știu să-ți ofere înțelegere, sprijin și sfaturi prețioase. Și colectivul a fost unul pe măsura, am petrecut clipe frumoase și astăzi pot spune că m-am ales și cu câțiva prieteni. A fost un an plin de fel de fel de momente, dintre care cele mai multe au fost plăcute, o experiență care îmi aduce zâmbetul pe buze ori de câte ori îmi amintesc”.

Andreea Pitica

„Liceul este cea mai frumoasă perioadă din viața unui tânăr. Am avut plăcerea să lucrez cu profesori tineri, care m-au influențat pozitiv și m-au ajutat să îmi îndeplinesc visele. Cu ajutorul unor colegi minunați am reușit să mă integrez și să duc la bun sfârșit studiile, încheind cu succes anii de liceu. Am avut oportunități minunate, participând la proiecte europene, unde am călătorit și am cunoscut oameni minunați. O mică parte din succesul meu se datorează profesorilor de la Liceul cu Program Sportiv”.

Raluca Pavel
Clayton State University, Political Science

„…nu găsesc un început de frază…De aceea, vreau să spun doar că LPS-ul pentru mine a fost locul unde mi-am dorit să ajung pentru a practica un sport de performanță și locul unde toți iți sunt prieteni! Vreau să cred că mulți dintre cei ce au învățat acolo vor deveni sportivi de performanță și fiecare iși va vedea visul împlinit! Cred că am apucat să mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce au făcut pentru noi, mai ales profesorilor și doamnei Diriginte!”
Andra Simina Ghineț,
 Universitatea Vasile Alecsandri Bacău – Kinetoterapie și Motricitate Specială
„LPS BACĂU a fost mult mai mult decât am crezut, mult mai mult decât am sperat, a fost locul în care mi-am petrecut 9 ani din viață. Au fost foarte frumoși și nu regret niciun moment, ba dimpotrivă. Sunt foarte mândru că am absolvit acest liceu și sunt mândru de toate câte ce am învățat acolo. Cu siguranță, dacă aș avea ocazia să aleg din nou, aș alege LPS fără să mă gândesc de două ori.
Aici am întâlnit mulți profesori, profesori care s-au dovedit a fi mult mai mult de atât. Aici am întâlnit OAMENI, oameni care m-au învățat să fiu om la rândul meu, care m-au învățat să gândesc așa cum gândesc acum și țin enorm de mult să le mulțumesc.
În ciuda spuselor despre acest liceu, pentru mine, și sunt sigur că și pentru mulți alții, a fost cea mai bună opțiune. Mi-e dor de momentele petrecute acolo…”
–  George Crăciun, USAMV Iași

„Liceul cu Program Sportiv Bacău reprezintă un loc special pentru mine. Este locul unde am mers aproape zi de zi timp de 10 ani. Acolo am învăţat şi m-am format, ajungând astfel omul de astăzi. În timpul celor 4 ani de liceu am întâlnit nenumărate persoane şi am avut parte de tot felul de experienţe care m-au ajutat să descopăr ce fel de persoană vreau să fiu. Deşi unele din aceste persoane au fost doar personaje episodice în povestea mea, unele au fost constante. Probabil că una dintre cele mai prezente persoane pe parcursul celor 4 ani a fost doamna dirigintă. Aceasta a jucat un rol extrem de important în viaţa mea. Ea a fost persoana care m-a ghidat, m-a sfătuit şi m-a învăţat extrem de multe lucruri, iar toate acestea au ajutat la definirea caracterului meu. Pe lângă o dirigintă excepţională am avut parte şi de profesori excelenţi care şi-au pus amprenta asupra mea, fiecare în felul său. Liceul cu Program Sportiv este locul unde am descoperit ce înseamnă prietenia adevărată, unde am realizat că fiecare este special în felul său şi este locul unde am învăţat că este OK să îţi fie frică de ceva atât timp cât ai curajul să îţi înfrunţi acea frică. Mă bucur că am avut parte de o aşa extraordinară experienţă ca şi elevă în cadrul acestui liceu şi sunt recunoscătoare fiecărei persoane pe care am întâlnit-o pe parcurul celor 4 ani şi care într-un fel sau altul au contribuit la formarea mea”.

Adelina Marin – președintele Consiliului Elevilor,
reprezentant al Consiliului Elevilor în Consiliul de Administrație

„De ce am ales Liceul cu Program Sportiv Bacău? Simplu, este un loc unde am petrecut cei mai frumosi ani din viața de elev, un loc unde niciodata nu esti dat la o parte, un loc unde unde toata lumea te sustine pentru a-ți depăși limitele. Am găsit la acest liceu poate cel mai bun colectiv de profesori, profesori care iți sunt prieteni și care te sprijină în toate activitățile tale. Aș alege fără să clipesc LPS dacă aș fi din nou elev. Este un liceu care mi-a oferit atât de multe posibilități de a cunoaște alte culturi, datorita proiectelor europene Comenius derulate de-a lungul timpului. Nu mi-aș fi putut închipui un capitol mai frumos din viața mea decat cel pe care l-am trăit la acest liceu.”

Codruț Crăciun, Facultatea de Drept, UAIC Iași

„Pentru mine, Liceul cu Program Sportiv a reprezentat o familie. Această familie m-a educat și m-a trimis ”în lume” cu un bagaj de cunoștințe și aptitudini de care încă mă folosesc în încercarea mea de a deveni o persoană cu aspirații și realizări majore. În cei 8 ani petrecuți în LPS, am avut parte de multe experiențe folositoare. Una dintre aceste experiență a fost proiectul COMENIUS, care, din punctul meu de vedere, m-a transformat radical și mi-a lărgit orizonturile, atât în plan personal, cât și profesional. Pe aceasta cale, doresc să-i salut pe minunații profesori ai LPS-ului și să le transmit multă putere de muncă, să continue eforturile lor de a educa elevii în același mod, unul degajat, fără bariere și bazat pe o relatie elev-profesor corectă.”

Alex Belecciu

 

„Anii de liceu… ce pot spune mai mult despre anii de liceu decât că sunt probabil cea mai frumoasă perioadă din viata mea, până în momentul actual. Liceul cu Program Sportiv a fost „gazda mea” pentru toți acești ani minunați. Excluzând micile conflicte cu unii profesori, de care sunt sigur că orice licean a avut parte, și care, bineînțeles, au pornit din cauza capriciilor vârstei adolescenței, când credem că toate ni se cuvin, pot spune cu mâna pe inimă că au fost cei mai „dulci” ani din viata mea.  Colectivul de profesori de la LPS se zbate din răsputeri ca orice elev care trece pragul acestei școli, să acumuleze suficient cât să ajute elevul să-ți ia practic „viața în mâini”, să îl maturizeze și să îl responsabilizeze. Am fost foarte atras de proiectele coordonate de domnii profesori, am avut ocazia să călătoresc în Turcia, unde am pus bazele unor prietenii și legături care încă rezistă, cu toate că au trecut aproape trei ani. În concluzie, pot spune cu mâna pe inimă că, dacă aș avea ocazia, aș da timpul înapoi pentru a mai putea fi licean măcar pentru o zi. Ceea ce am trăit și am experimentat în acești ani sunt momente, din păcate irepetabile, dar rămân foarte adânc sădite în sufletul meu!”

Dragoș Vasilache, student la Universitatea „Vasile Alecsandri”, Bacău, Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății

Publicitate

Împărtășește-ne părerea ta!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: