LPS Bacău

Acasă » Activități extrașcolare » Ziua Internaţională Pentru Protecţia Stratului de Ozon

Ziua Internaţională Pentru Protecţia Stratului de Ozon


Ziua de 16 septembrie a fost desemnată Ziua Internațională pentru Protecția Stratului de Ozon. Tema aleasă pentru 2016 este  ”Stratul de ozon şi clima: refăcute de o lume unită” şi recunoaşte eforturile colective ale părţilor Convenţiei de la Viena şi Protocolului de la Montreal în vederea refacerii stratului de ozon pe parcursul ultimelor trei decenii şi angajamentul global pentru combaterea schimbărilor climatice.

Ce este ozonul? 

Ozonul este un gaz uşor albăstrui, cu miros înţepător, alcătuit din molecule triatomice de oxigen. Cca. 90% din ozon se află în stratosferă şi este cunoscut ca ”ozon bun”, iar restul de cca. 10% se află în troposferă şi este denumit ”ozon rău”. Ozonul stratosferic reprezintă învelişul protector al Pământului şi este situat la o altitudine între 15 şi 40 km. Rolul său este de a reţine radiaţiile ultraviolete biologic nocive din lumina solară.

Nu este o noutate faptul că există eforturi comune de a păstra intact stratul de ozon, pentru că este stratul care protejează și menține viața pe Pământ.

Pentru a marca acestă zi și importanța stratului de ozon, APM Bacău și Liceul cu Program Sportiv Bacău au derulat luni, 19 septembrie 2016, ora 11.00, un seminar unde au fost prezentate materiale educative cu privire la această temă  (pliante, prezentare ppt, filme). Obiectivul principal al acestei activități a fost să informeze tinerii cu privire la consecințele acțiunilor de poluare, să-i ajute să conștientizeze rolul lor în societate în vederea stopării fenomenelor care duc la distrugerea stratului de ozon. 

Din cadrul APM Bacău a participat la activitate doamna consilier Maria Ionoş.

Au fost implicați în activitate elevii claselor a X-a A , a XI-a A şi XII A din Liceul cu Program Sportiv Bacău, coordonaţi de laborant ing. Căsăneanu Gabriela și de cadrele didactice prof. David Diana – consilier educativ –  şi prof. Ladaru Oana Elena.  


Un comentariu

Împărtășește-ne părerea ta!

septembrie 2016
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Susținem proiectul

semn spre carte